Tarihçe

Tarihçe

ARKAS NARLIDERE MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİ VE ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONU'NUN TEMELİ ATILDI.

26.12.2014 7339

Üniversite-özel sektör işbirliği ile sektöre kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda örnek uygulamalara imza atan Arkas, sektöre nitelikli ara eleman yetiştirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine gitti.

Türk denizcilik ve lojistik sektöründe öncü şirketlerinden Arkas, hizmet verdiği alanda yeterlilik sahibi insan kaynağının öneminden yola çıkarak eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi.

Arkas'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak İzmir Narlıdere'de inşaatına başladığı meslek lisesi; sektöre teknik uzmanlık kazanmış mesleki donanımlı ara elemanlar yetiştirecek. Temeli Mart ayında atılan Arkas Narlıdere Mesleki Ve Teknik Lisesi'nin  inşaatının bir yılda tamamlanması planlanıyor.

Öğrencilere; uluslararası ticarette çalışacak ve hizmet verecek olmaları dikkate alınarak, öncelikle iyi bir İngilizce eğitim imkânı sağlanması hedefleniyor. Dört yıllık eğitim sürecinin ilk iki yılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın liseler için belirlediği genel derslerden oluşurken üçüncü yıldan itibaren ise uzmanlık dallarına ayrılacak. Arkas, interaktif bir öğrenim ve gelişim süreci içinde, gençlerin mesleki bilgi ihtiyaçlarını karşılanmasına destek olmayı istiyor. Bu amaçla dal derslerinin alındığı yıllarda müfredatta yer alan derslere ek olarak Arkas'ta uzun yıllar çalışmış duayen yöneticilerin deneyimlerini öğrencilere aktaracağı platformlar da planlıyor.

Arkas'ta staj ve iş imkânı... 
Eğitimin üçüncü ve dördüncü senesinde  öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği teorik eğitimin yanında öğrendiklerini uygulamak amacıyla staj yapacak. Arkas öğrencilere staj önceliği tanıyacak.  Mezun olan başarılı öğrencilere ise personel ihtiyacına göre iş imkânı sunacak.